Маскирани предшколци донели осмех и радост на пријепољске улице

06/10/2022

Традиционални маскенбал предшколаца ПУ „Миша Цвијовић“ окупио је ове године више од три стотине деце која су маскирана у своје омиљене цртане јунаке, ликове из бајки, униформе различитих професија и друге маштовите костиме прошетали главним пријепољским улицама.

У централној свечаности Дечје недеље, ове године, учествовало је 15 припремних група предшколског узраста из четири објекта ПУ „Миша Цвијовић“ и основних школа које имају одељења припремне наставе. У шареној колони, будући прваци, прошетали су главним улицама маскирани у костиме полицајаца, ронилаца, ватрогасаца, суперхероја, мађионичара, каубоја… Неизоставне су биле виле и принцезе, а неки су одабрали и костиме животиња попут бубамара, маца, вукова и тигрова. Сви узбуђени и срећни због данашњег маскенбала.

Након шетње у пратњи својих васпитачица и васпитача, родитеља и родбине, малишани су програм уз игру и песму наставили на платоу Дома културе.

Данашњим маскенбалом деца су нам по ко зна који пут вратила осмех на лице и учинила овај дан посебним. На њима остаје свет. Подржимо их на путу одрастања јер су нам наши малишани и данас показали да љубав, осмех, песма, игра и загрљај немају цену – поручила је генерацији предшколаца и присутнима директорка ПУ „Миша Цвијовић“  Виолета Тошић.  

У име генерације деце рођене 2016/17. године, стиховима песме „Шта детету треба да расте до неба“ која је и овогодишњи слоган Дечје недеље окупљене на свечаности поздравила је Неда Тришић.

Уз звукове познатих дечијих песама, деца су наставила да се веселе и играју. Уследило је и фотографисање за успомену на важан тренутак детињства, а још важнији им предстоје у будућем одрастању.

Извор: ФОРУМ ИНФО, Фото: Форум Инфо

Leave a comment

Related Posts