Директор установе

  • Home
  • Директор установе

Директор ПУ "Миша Цвијовић" Пријепоље
"Виолета Тошић"

Виолета Тошић, рођена 06.01.1973. године у Пријепољу као друго дете од оца Миланка и мајке Наде Тошић.

Основну и средњу школу завршила сам у Пријепољу. Вишу школу за образовање васпитача у Шапцу, а струковне и академске студије 2008. завршила на Учитељском факултету у Ужицу.

Радни однос сам засновала 1999. године у ПУ ”Миша Цвијовић” у Пријепољу на месту васпитачице. Свој деценијски рад и сву љубав сам посветила деци, њиховом правилном одгоју, васпитању, припреми за школу и стварању основе да постану добри ђаци и још бољи људи. Сваки сегмент у улози васпитачице је био за добробит деце и упућивање на праве вредности.

У Септембру 2021. године именована сам на место директорице вртића. Од тог тренутка фокус сам ставила на проналажење новца кроз разне донације за реновирање вртића и успостављању бољих услова за рад.

Прва донација је била путнички аутомобил од власника фирме ад ”Путеви” Ужице, затим следи унапређење информатичке оспособљености за васпитно особље у виду 7 рачунара као поклон фирме ”МДГ” несебична помоћ угледних пријепољских привредника: гумиранје подова у вртићу ”Наша радост”, постављање квалитетног мобилијара од Лукоил пумпи за двориште објекта ”Дуга”, у објекту ”Срце” све радне собе су опремљене климама и теписима.

Реновирање објекта ”Срце” у Бродареву, санација дечијих тоалета у објекту ”Маслачак”, опремање централне кухиње са савременим уређајима.

Уређењем не коришћеног дела простора ОШ ”Владимир Перић Валтер”, великим трудом и напором, а уз свесрдну помоћ општинског руководства и председника општине Владимира Бабића, створени су услови за упис деце која су била на листи чекања.

Ово је само почетак мог доприноса побољшању услова живота и рада у овој предшколској установи јер у блиској будућности ће се десити и изградња новог вртића на радост деце, њихових родитеља, свих запослених, на радост и понос граду Пријепољу.

Мајка сам двоје деце, једанаестогодишњег Косте и осмогодишње Калине.

Моја мисија је професионализам и људскост, трудићу се као и до сада, да својим примером будем путоказ садашњим и будућим генерацијама.

Виолета Тошић

Директор предшколске установе
”Миша Цвијовић”
о нашим васпитачицама

Наши главни васпитачи

У нашој установи ради стручан оспособљен кадар, спремност васпитача, медицинских сестара и стручних сарадника за континуираним стручним усавршавањем. Креативност васпитног особоље огледа се у свакодневним реализацијама пројеката.
Kindori
Волимо забаву и нова упознавања
Kindori

Наши објекти ПУ ”Миша Цвијовић”

Објекат "Наша радост" се налази у центру града у улици Санџачки бригада 9. Изграђена је 1982. године. Капацитет објекта је 6 радних просторија у којима борави око 272 деце. „Наша радост“ у центру града је почео са радом 1.9.1982. године. „Наша радост“ налази се у центру град у улици Санџачких бригада 9.Тренутно у овом објекту има 8 радних соба са уписаних око 272 деце.

Имала сам обоје своје деце овде и била сам презадовољна услугом. Много сјајних васпитача у установи. Вртић има такав осећај као да је дете код куће и ценим рутину засновану на игри.

Мирела Подбићанин
Пружамо деци

Свеобухватно окружење

Постаните васпитач

Први облици предшколског рада су били организовани као саставни део ђачког интерната. У адаптираном спрату са радом се почело 1.10.1968. године. У јуну 1970. године дотадашњи ђачки интернат добија нови назив: Дечији дом „миша Цвијовић“. Дечији вртић радиће у саставу Дечијег дома „Миша Цвијовић“ до 1973.године.

Тада Дечији вртић преузима целу зграду и након неопходних адаптација добија простор пет васпитних група:четири вртићке и једну јаслениу. То је прва јаслена група од почетка предшколског рада у Пријепољу.

Званични назив Дечији дом „Миша Цвијовић“ остаје све до 1919.године.након тога у свим документима се помиње Дечији вртић све до промене назива у Предшколска установа „Миша Цвијовић“ од 11.7.2011.године.